Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere

de housy in Dulciuri, 14 Oct 2010 | 9005 vizualizari

 

cu parere de rau..am uitat sa fac poze cand erau clatitele gata.....erau prea apetisante, n-am putut rezista tentatiei......si-am ratat momentul. poate data viitoare ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 cana faina
  • 2 linguri de miere
  • o lingurita scortisoara
  • 15 stafide
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2  plic praf de copt
  • 1/2 plic amoniu pt prajituri
  • un praf de sare
  • apa minerala 500 ml....poate nitel mai mult
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere:

- intr-un bol inalt se bat cu mixeru:  faina, scortisoara, praf de copt, amoniu, mierea, praful de sare, zaharul vanilat si apa minerala

- dupa ce se formeaza o compozitie omogena, fara cocoloase, se adauga stafidele si se amesteca doar cu lingura, pentru a nu le zdrobi

- se lasa putin la odihna, vreo 15 minute cel putin

- se fac clatitele intr-o tigaie incinsa, pe care o ungeti la fiecare 2 clatite cu putin ulei

- clatitele se umplu cu gem de prune (sau orice aveti sau va place)

                                                         Sunt topita dupa clatite, oricum ar fi ele !

TIPS-URI

1

- de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti, de post